چهارشنبه ۱۱ دی ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۶
پیشبرد گام دوم انقلاب نیازمند باور مسئولان به توانایی‌های مردم است

حوزه/ دبیر علمی پنجمین اجلاس سراسری فعالان جهاد و شهادت گفت: اگر مسئولین و متولیان امر فرهنگ و ترویج روح ایثار، جهاد و شهادت در جامعه در باور به توانمندی مردم و میدان دادن به نیروهای مردمی خودجوش و مؤمن کوتاهی کنند و یا حاضر به قبول دشواری همراهی با آنان نباشند، بدون شک در آینده آسیب‌هایی جدی به پیکر انقلاب وارد خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام جواد شفیعیان طی گفت‌وگویی در تبیین شکل‌گیری نظام امت و امامت، در بستر فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت اظهار داشت: ازجمله نعمت‌های بزرگ در دوران شکوهمند انقلاب اسلامی ایران، بهره‌مندی از حضور و فرمایشات ولی‌فقیه و امام امت است و رسالت امام؛ هدایت و جهت‌دهی ظرفیت‌های امت به‌سوی رهایی از سقوط و ظلمت و حرکت به سمت تعالی و کمال است.

وی بابیان این‌که دراین‌بین، رسالت امت حرکت در مسیری است که امام ترسیم می‌کند، گفت: عمل به این رسالت‌ها نیازمند شکل‌گیری رابطه¬ای نظام¬مند میان امام و امت است که در این میان، نخستین رکن شکل¬گیری این رابطه نظام‌مند، بیان رهنمود از سوی امام و عمل به رهنمود از سوی امت است.

دبیر علمی پنجمین اجلاس سراسری فعالان جهاد و شهادت افزود: پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و حفظ و پایداری آن‌که گام نخست آن برداشته شد، با دست¬آوردهای بسیار به پایان رسیده است که این توفیق مرهون رهنمودهای امامین انقلاب و عمل به این رهنمودها از سوی امت به‌خصوص جوانان مؤمن و انقلابی بوده است.

وی تصریح کرد: ادامه این مسیر و پیمودن گام دوم نیز درگرو حفظ رابطه امام و امت است؛ رابطه‌ای که اساس آن بیان رهنمود از سوی امام و عمل به آن از سوی امت است.

شفیعیان بابیان این‌که در پیروزی انقلاب و پیمودن گام نخست آن، رزمندگان و مجاهدان فی سبیل الله و در ادامه، مجاهدان عرصه‌های فرهنگی و فعالان خودجوش جهاد و شهادت بیشترین و بزرگ‌ترین سهم را داشته¬اند، ادامه داد: این جوانان انقلابی و پرشور با گوش سپردن به رهنمودهای امامین انقلاب از شعور بالایی برخوردار شده و توانستند با دفاع جانانه در جنگ سخت و سپس ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت در جنگ نرم، پاسدار اسلام و انقلاب باشند که با این اقدام درواقع بنیان‌گذار رابطه امامت و امت در دوران غیبت بوده¬اند.

مدیر دفتر پژوهش و آموزش شبکه ملی وارثون ایجاد رابطه میان امام و امت و شکل‌گیری نظام ولایت محور را بستر فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت دانست و گفت: قیام در راه خدا فقط با ازخودگذشتگی و ایثار، مجاهدت و شهادت‌طلبی ممکن خواهد بود، در طول تاریخ نیز هرگاه مردمی ازخودگذشته و مجاهد به یاری اولیاء خدا آمده و رهرو راه آن‌ها بوده‌اند، موفقیت‌های بزرگی به دست آمده است.

وی شکل‌گیری این رابطه الهی در بستر فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت را منتج به دستاوردهای بسیاری عنوان کرد که برجسته¬ترین آن قیام ملت ایران و پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بود.

شفیعیان افزود: با سرنگونی نظام شاهنشاهی، ملت ایران در پرتو رهنمودهای امام راحل، امتی یکپارچه شد و به‌نظام جمهوری اسلامی با محوریت اسلام و ولایت‌فقیه، رأی مثبت داد، این اتفاق به معنی شکل‌گیری نخستین نظام اسلامی در دوران غیبت و دومین دستاورد شکل‌گیری رابطه امت و امامت بود.

وی بابیان این‌که وقوع انقلاب اسلامی و تصویب نظام اسلامی، دو مرحله مهم در مسیر تمدن‌سازی اسلامی است که توسط امت مؤمن و انقلابی برداشته شد، گفت: تمامی این کارها، مرحله نهایی نبود، به این معنی که برای رسیدن به مقصد، سه مرحله دیگر باید پیموده شود، بر اساس ترسیم حضرت آقا، سه مرحله مهم دولت‌سازی، جامعه‌سازی و تمدن‌سازی باید در ادامه پیموده شود تا شاهد ظهور تمدن نوین اسلامی در عرصه جهان باشیم.

این پژوهشگر در ادامه خاطرنشان داشت: در نگاهی کلان در گام اول انقلاب، دو مرحله از مراحل پنج‌گانه رسیدن به تمدن نوین اسلامی برداشته شد و گام دوم انقلاب، دوران دست‌یابی به مراحل بعدی خواهد بود. برای این منظور باید مهم‌ترین بستر و زمینه دست‌یابی به دو مرحله اول، یعنی فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت موردتوجه ویژه قرارگرفته و بسط و گسترش یابد.

وی تحقق این هدف را منوط به تبعیت و پیروی کردن از الگوی امام و امت و مراجعه به رهنمودهای امام انقلاب، نسبت به بسط و گسترش این فرهنگ متعالی عنوان کرد و گفت: امام خامنه‌ای در مسئله فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت در سه ساحت جهاد اصغر، جهاد اکبر و جهاد کبیر فرمایشات ارزشمندی دارند. این بیانات در قالب ترسیم دیدگاه‌های امام راحل و آرمان‌های انقلاب و یا ترسیم اصول انقلابی ملت ایران، و همچنین در قالب بیان ضرورت و اهمیت توجه به دفاع مقدس و ثروت عظیم نهفته در آن است. این توصیه‌ها در راهکارهای عبور از موانع و برون‌رفت از مشکلات و دست‌یابی ملت به قله‌های افتخار و اقتدار نیز فراوان وجود دارد.

شفیعیان در ادامه با اشاره به فعالیت شبکه فعالان مردمی جهاد و شهادت گفت: با توجه به کثرت و تنوع فعالیت¬های مردمی در عرصه جهاد و شهادت، گروه‌های تخصصی و ستادهای مردمی تشکیل شد تا با آرایش تشکیلاتی، به جبهه فرهنگی انقلاب پیوسته و تلاش¬های خودمان را با اهدافی ادامه دهیم.

وی افزود: هدف نخست، شناخت و تبیین هر چه بیشتر فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و نقش و کارکرد آن در حیات بشری است تا هم موتور محرک بودن و هم راهبرد حقیقی بودن و حیاتی بودن این فرهنگ متعالی برای نخبگان، افراد تأثیرگذار و عموم مردم تفسیر و تصویر شود. در کنار این مضامین این ماجرای عظیم که مشتمل بر پیام¬های امیدبخش شهدای گران‌قدر است، استخراج، استحصال و منتشر شود.

عضو شبکه ملی وارثون حفظ، گسترش و کارآمد سازی ظرفیت¬های مردمی در جهت ترویج و نهادینه-سازی هر چه ‌بهتر این فرهنگ متعالی در جوامع بشری را هدف دوم راه‌اندازی این تشکل عنوان کرد و گفت: این هدف، هدفی کارکردی است و درواقع مکمل و زمینه محقق شدن بخشی از هدف نخست است. این هدف موجب می‌شود که نخبگان و افراد تأثیرگذار درصحنه بمانند و بر تلاش خود هم بیفزایند، با افزایش سطح معرفت و مهارت، عملکردی با عمق و تأثیر بیشتر داشته باشند و با آرایش مؤثر و کارآمد در مقابل جبهه دشمن بایستند.

وی افزود: تا پیش از صدور بیانیه حضرت آقا این اهداف صرفاً بر مبنای تأثیر بر عرصه‌های زندگی یعنی؛ فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی، اقتصادی، و برای تأثیر بر سبک زندگی دنبال می‌شد. اما پس از صدور بیانیه، باید تلاش کنیم این مسیر را با دقت بیشتر در جهت تحقق «خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی» دنبال کنیم.

شفیعیان فرهنگ جهاد و شهادت را موتور پیشران انقلاب در گام اول دانست که گرما و شتاب این موتور، حاصل مجاهدت رزمندگان و فعالان این عرصه، ازجمله فعالان مردمی خودجوش بوده است، گفت: جامعه فعالان این عرصه بزرگ‌ترین رسانه نوین فرهنگ جهاد و شهادت و دفاع مقدس بودند و هستند که طی این مهروموم‌ها مجاهدت بسیار کردند. امروز ارتقاء این رسانه و کارکردش، امری ضروری برای حفظ موتور پیشران انقلاب و شتاب آن برای پیمودن گام دوم و عبور از موانعی است که مانع دستیابی به اهداف آن است. لذا رسالت و تکلیف فعالان این عرصه در گام دوم انقلاب، سنگین‌تر و اهمیتش بیشتر است.

وی بابیان این‌که امروز جان برای دادن داریم، میدان و ابزار برای عملیات محدود هم داریم، اما موقعیت و میدان برای وقوع فتح المبین و والفجر 8 و کربلای 5 در جنگ نرم و تضمین حیات اسلام و آینده ایران نداریم، گفت: پیروزی‌های بزرگ نیاز به میدان متناسب دارد، نیاز به‌جرئت دارد، جرئت مسئولین در پذیرش حسن‌های باقری در جنگ نرم، جرئت در تغییر استراتژی‌های جنگ نرم، جرئت در تجهیز و تأمین و میدان دادن به عناصر مردمی خودجوش و فعال در جنگ نرم ازجمله این اقتضائات است.

این پژوهشگر خاطرنشان کرد: اگر مسئولین و متولیان امر فرهنگ و ترویج روح ایثار، جهاد و شهادت در جامعه در باور به توانمندی مردم و میدان دادن به نیروهای مردمی خودجوش و مؤمن کوتاهی کنند و یا حاضر به قبول دشواری همراهی با آنان نباشند، بدون شک در آینده آسیب‌هایی جدی به پیکر انقلاب وارد خواهد شد.

وی با تأکید بر این‌که علی‌رغم بی‌مهری‌ها و نداشتن میدان مناسب برای اقدام و عمل در جنگ نرم، ما عرصه را رها نکرده و در میدان می‌مانیم، تصریح کرد: راه ما، ادامه راه شهداست و راه شهدا تقدیم جان درراه خدا و خشنودی ولی خداست. امروز چشم امید امام و مقتدای امت به رهروانی است که از راه خسته نشده و از مسیر خارج نشوند. با همه محدودیت‌هایی که در این نبرد بر سر راه دارند مبارزه کنند. ما با تلاش در جهت عمل به اوامر و اشارات حضرت آقا در خصوص فرهنگ جهاد و شهادت و جلوه بی‌نظیر آن یعنی دفاع مقدس، از این میراث گران¬بها و این رابطه متعالی پاسداری خواهیم کرد.

اخبار مرتبط

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha